Pandemian jälkeinen tulevaisuus vaatii uutta ajattelua, viisaita päätöksiä ja luovaa innovatiivisuutta.
Työelämä ei ehkä enää koskaan palaa ennalleen. Etätyöt jatkuvat, työntekijöiden tekninen osaaminen lisääntyy ja työn tehokkuus kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuuden työn on oltava hyvin suunniteltua ja johdettua. Prosessien, strategioiden ja uusien työkalujen on oltava selkeitä ja konkreettisia kaikille.
– Kompleksinen ja nopeasti muuttuva toimintaympäristö vaatii yhteistyötä edistävää systeemistä ajattelua. Perinteiset työsuhteet väistyvät vähitellen ja yritysten toiminnasta tulee ketterämpää, Executive Coach Minna Levander ennustaa.
Levander ja hänen kollegansa Helena Helenius-Lamminparras ovat johdon ja esihenkilötyön coacheja, joiden tehtävä on auttaa asiakkaitaan kohti parempia tuloksia.
– Jokainen johtaja ansaitsee oman coachinsa selkiyttämään ajatuksia ja kirkastamaan tavoitteita – sekä omia että yrityksen. Itseohjautuvuuden kulttuurissa myös työntekijä kaipaa usein valmennusta. Motivoituneet johtajat, tavoitteelliset tiimit ja hyvinvoiva henkilöstö takaavat tyytyväiset asiakkaat ja lopulta yrityksen menestyksen ja kasvun, Helena Helenius-Lamminparras sanoo.
Hyvinvoinnista ykköskehityskohde
Etätyöntekijän täytyy osata johtaa itse itseään. Samanaikaisesti ihmisten yksinäisyys lisääntyy, yhteisöllisyyden kokemus vähenee, ja työuupumus lisääntyy.
– Henkilöstön hyvinvoinnin tulisi olla yritysten ykköskehityskohde juuri nyt. Hyvinvoiva henkilöstö tekee hyvää tulosta, on luova ja innovatiivinen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä ja yritys menestyy. Nyt jos koskaan johtamisen kulttuuriin on kiinnitettävä huomiota, Helenius-Lamminparras kertoo.
Coachingin teho ihmisen luovan ajattelun tukena ja kuormittumisoireiden ennaltaehkäisyn keinona on vertaansa vailla.
– Joskus jo yksi kerta riittää auttamaan irti ajatusjumista. Coaching on menetelmä, joka saa aikaan pitkäkestoisia hyötyjä. Sen vaikutukset tulevat usein viiveellä ja tapaamisten välissä kun uudet ajatusten urat aukeavat. Aivot säästävät energiaa ajattelemalla tuttuja ratoja. Coachin kysymykset haastavat ajattelusi seuraavalle tasolle, Levander toteaa.
Viimeistään nyt kannattaa kartoittaa yrityksen kulttuuria ja johtamiskäytäntöjä, suunnitella tulevaa yhdessä. Mitä organisaation jäsenet odottavat johtamiselta, kun tulevaisuus muuttuu? Miltä pandemian jälkeinen aika näyttää meille? Millaisia me tulemme olemaan?
Kysy lisää coachingista:
BBI Coaching team
Soita – 020 735 0230 tai lähetä sähköpostia [email protected]